Groei exponentieel met de groei theorie.

Elke dag een stapje beter. Dat is de schoonheid van groei.

Groeimethode

Werd Rome In één dag gebouwd?

Nee. Aken en Keulen ook niet. Groei kost namelijk tijd. En daarbij: groei zit in kleine dingen. En dat vinden wij juist prachtig; steeds een beetje beter.

De groei theorie is simpel: Als je elke stap maar een klein beetje beter maakt, realiseer je onderaan de funnel/streep een groot verschil. De toepasbaarheid laat zich het beste uitleggen middels een formule, waarin je groeifactor uiteindelijk je exponentiële groei bepaalt.

Huray_Growth_Model_Website-06-def

Praktisch voorbeeld van de groei theorie

Een praktische toepassing van de exponentiële groeiformule laat zien hoe zelfs een verbetering van 3% al een groei van 119% realiseert.

Bedenk nu maar eens dat wanneer je enkele dus nog veel beter krijgt zeg 10% kan dit al oplopen naar 177%! Dit is waarom het loont om altijd opzoek te gaan naar verbeteringen in de klantreis die zorgen voor deze significante groei. Door elke groeifactor te verbeteren, kan een onderneming haar groei exponentieel versnellen, wat laat zien dat kleine aanpassingen een grote impact kunnen hebben.

En stel dat je het met kleine stapjes van 15% verbetering doet bij elke factor dan zou je al op de volgende resultaten komen:

Huray-Groeifactor-resultaat

Zo gebruik je de groei theorie in marketing.

Met een growth marketing model maak je optimaal gebruik van de groeitheorie. Dit proces stopt namelijk nooit: je analyseert, bedenkt, prioriteert, test en evalueert je micro- en macro marketingstrategieën continu. Alles om dat extra stapje steeds te kunnen zetten!

Data analyseren

Data liegt niet - zolang je het maar goed weet te interpreteren.

Ideeën verzamelen

De cijfers zetten we om in creatieve ideeën of nieuwe microstrategieën. 

Prioriteren

De plannen met de grootste impact voeren we uit. De rest voegen we toe aan de backlog.

Testen & valideren

We voeren de optimalisaties door om deze te testen en te valideren. Zo komen we erachter of de hypothese ook echt klopt.

Evalueren

Elke actie evalueren we om te zien wat wel, of juist wat niet werkt. Zo blijf je élk proces repeteren en bereiken we het snelst de gewenste groei.

Jouw groeipotentie ontdekken?

Samen ontdekken we in een inspiratiesessie of wij een match zijn en hoe wij jouw MKB-bedrijf kunnen laten groeien. Laat je grootste marketinguitdaging achter en wij nemen contact met je op!

Onze creativiteit, Jouw groei