huray-watermark-gray
Jasper Kruiswijk
Jasper Kruiswijk

Growth Marketeer

Instagram Threads vs Twitter: een MMA-waardig gevecht?

Het lijkt een misplaatste ChatGPT-prompt, maar niets is minder waar: Elon Musk versus Mark Zuckerberg. In een kooigevecht. De kans dat dit gebeurt wordt steeds realistischer.

De uitdager? Elon Musk.
De reden? Instagram Threads.

In deze blog lees je over het nieuwe Instagram Threads, de relatie met Twitter en waarom onderstaande AI-gegeneerde foto zomaar eens werkelijkheid kan worden. Pak de popcorn er maar bij!

Instagram Threads

Een volledig nieuw social media kanaal: Instagram Threads. Het moet het nieuwste social media wapen van Meta worden, de overkoepelende organisatie van Facebook, Instagram en WhatsApp. Een app waarin je discussieert met je volgers over de trending onderwerpen van dat moment. In de eigen woorden van de ontwikkelaars van Threads:

β€œThreads is where communities come together to discuss everything from the topics you care about today to what’ll be trending tomorrow. Whatever it is you’re interested in, you can follow and connect directly with your favorite creators and others who love the same things – or build a loyal following of your own to share your ideas, opinions and creativity with the world.”

Het kan even duren voordat we de app ook in Nederland kunnen downloaden. Vanaf 6 juli is Threads beschikbaar in Amerika, waarna het later ongetwijfeld zal uitrollen naar andere landen.

Instagram Threads, of een Twitter Threath ?

Die app-omschrijving komt bekend voor, he? Dat moet Elon Musk – Twitter’s CEO – ook gedacht hebben. Het resulteerde in een verrassende wending tussen de techreuzen: Elon Musk verplaatst de concurrentiestrijd naar de MMA-ring. Hij daagt Mark Zuckerberg uit voor een potje kooivechten. Heel toepasselijk: via Twitter. Zuckerberg ging openlijk op het aanbod in. Heel toepasselijk: via Instagram Stories.

elon musk en zuckerberg mma

Natuurlijk, het is een uitdaging met een knipoog.

Maar volgens Dana White, president van de Ultimate Fighting Championship, is er zelfs al over een mogelijk gevecht tussen de twee gesproken. De datumprikker is nog niet verstuurd, maar beide heren zouden privΓ© al hebben laten weten open te staan voor een gevecht.

Instagram Threads voor marketeers

Voor marketeers biedt de lancering van Threads weer nieuwe kansen. En instappen in deze nieuwe app zou redelijk eenvoudig moeten zijn. Je kunt namelijk met je huidige profiel een Thread-profiel aanmaken.

Er is tot dusver weinig bekend over het adverteren via Threads. Maar als het ook maar een beetje succesvol lanceert, zullen de advertentiemogelijkheden snel volgen. We hopen vooral dat het in de huidige Meta Business Manager een makkelijke optie wordt om ThreAds (om het zo maar even te noemen πŸ˜‰ ) toe te voegen.

Holy Grail or Graveyard?

Kortom, Threads kan wel eens een grote speler worden in de wereld van social media. Met het potentieel om Twitter uit te dagen en de extra voordelen voor marketeers, kan Threads een toevoeging worden in het rijtje geslaagde socialmediakanalen. Of zal er snel een plekje vrijkomen op de Social Media Graveyard? Ik ben benieuwd – to be continued!

Jasper Kruiswijk

Growth Marketeer
jasper@huray.nl

Ontvang onze groeitips

"*" geeft vereiste velden aan